• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bara Nya parken stor nog för Harry Potter

Quidditch

Sugen på match? I sommar kan man komma quidditch riktigt nära.

 

Nu har de släppt biljetterna

 

Harry Potter är för stor för Värmekyrkan, därför hamnar den 1.400 kvadratmeter stora utställningen på Nya parken sommaren 2014. Upplev Norrköpings VD Stefan Papangelis satsar på de lite äldre barnfamiljerna, de som sett filmerna om den unge trollkarlen och hans vänner och fiender.

Medan Nya parken tar hand om anstormande Harry Potterfans blir det en lugn sommar i Värmekyrkan.
– Vi vill lägga fokus på Harry Potter, så att säga. Det finns ingen arena-betydelse för oss, utan vi letar efter den plats som fungerar bäst för oss, framhåller Stefan Papangelis.

 

Hagrids stuga
Trött? Slå dig ner en stund i Hagrids fåtölj.

 

Om Titanicutställningen sommaren 2013 var stor så är Harry Potterutställningen tre gånger så stor. Priserna kommer att ligga strax under en dubbel biobiljett. Mycket pengar för en familj, även om barn under sju år går gratis. Å andra sidan kommer det att ta ett par timmar för fansen att besöka Hogwarths, med den stora samlingssalen, sovsalar, Hagrids stuga och quidditchplanen. Där man får pröva att flyga själv.

– Det är filmrekvisita från Warner Bros bland annat. Det finns massor: uppbygda filmmiljöer, kläder, extremt olika saker. Det är väldigt mycket som finns, hundratals grejer. Uppbyggda kulisser – loket finns med – det klassiska loket! Det finns massor, säger Stefan Papangelis glatt.

Vandringsutställningen inledde sin turné i Chicago 2009 och har förutom i USA mellanlandat i Kanada, Australien och Asien. Norrköping blir första anhalten i Europa.

 

Från Den flammande bägaren
Den flammande bägaren. Och Rita Skeeters snabbskrivande penna.

 

Det finns sju böcker om Harry Potter, alla filmatiserade. Den åttonde och sista filmen (sjunde boken delades upp i två filmer) släpptes sommaren 2011. Stefan Papangelis som inte hängde på Harry Potter-febern när den grasserade som värst för 10 år sedan har hämtat in en del av kunskapsluckorna.

–  Jag har sett en del av filmerna nu och Harry Potters populäritet har väl något med hur de är gjorda. Det är väldigt bra gjort, manuset, skådespelarna, miljörna. Det är också en så bred publik som Harry Potter talar till, från ungdomar till äldre. Det är ju klart att jag förstår att det har berört många.

Text: Christian L Hellberg och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Harry Potter the exhibition

NYA PARKEN Norrköping

30 maj – 7 september 2014
Harry Potter – the exhibition
Prod: Warner Bros. Consumer Products (WBCP) och Global Experience Specialists (GES)

Arr: Upplev Norrköping

LÄNKAR
Harry Potter utställning hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637555637726″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.